Frågor och svar

Frågor och svar

Jag har gjort en anmälan, men inte fått något besked från er om att min anmälan är registrerad. Vad har hänt?

Det händer ibland att mail från oss hamnar i din skräpkorg istället för i din inkorg. Kolla din skräpkorg i din mailbox. Hittar du fortfarande inget mail från oss maila oss på kursanmalan@odf.nu


Jag anmälde mig till en kurs för länge sedan, men har inte hört något från er sedan dess. Vad har hänt?

Om du anmält dig i god tid och inte fått mail med antagningsbekräftelse eller kö-plats 3-4 veckor före kursstart, bör du kolla i din skräppost. Hittar du inget mail från oss i din skräppost maila oss på kursanmalan@odf.nu.


Jag har gjort en singelanmälan och står i kö på en kurs. Nu har jag hittat en danspartner. Hur gör jag?

Om du redan står i kö och hittar en danspartner går det bra att danspartnern anmäler sig till kursen och skriver att hen vill dansa med dig i rutan för eventuella upplysningar. Vi parar då ihop er och ni blir antagna till kursen båda två (om det finns plats i gruppen). Observera att danspartnern som du vill bli ihop-parad med INTE får vara antagen till kursen redan.


Jag har gått Bugg fortsättning 1 men vill byta till fortsättning 3 nästa termin. Får jag hoppa över en nivå?

Om du vill hoppa över en nivå eller att du som ny medlem vill börja dansa i ÖDF på en nivå som inte är grundutbildning måste du få klartecken från din “gamla” kursledare alternativt dansa upp för någon av våra kursledare på torsdagsdansen. Vid anmälan till kursen skriver du vem inom ÖDF som du har pratat med och som har gett dig klartecken.


Jag har anmält mig till en kurs hos er, men hamnat på reservlistan. Hur vet jag om jag kommer med på kursen? Kan jag följa min anmälan hos er på något sätt?

Om du skapar ett konto på Dans.se (klicka på ”Ny användare? Välkommen att öppna ett konto!” och följ anvisningarna) så kan du logga in där och titta på vilket nummer du har i kön. Där ser du också alla dina anmälningar, om du är antagen eller avbokad.


Jag har anmält mig och blivit antagen till en kurs, men vet inte om jag har möjlighet att gå. När är sista dagen för avbokning?

Efter besked om antagning har du en ångerperiod på 14 dagar då du kan avboka utan kostnad. Därefter är din anmälan bindande och avgift tas ut vid avbokning. Se våra regler för avbokning i våra bokningsvillkor.


Vad är lämplig klädsel på en kurs?

Du kommer att bli väldigt varm. Vanliga träningskläder är att föredra. Det kan till och med vara skönt att ha med sig ett ombyte.

Bra skor för inomhusbruk med sula som glider lätt på parkett. Du kan enklare göra vissa övningar och turer, du skonar dina knän och det förhindrar att vi drar in damm och smuts som gör golvet allt för halt och sliter på golvet. Utbudet av dansskor är begränsat. Ofta är postorder enda alternativet. Dansskor i Väst brukar hälsa på oss varje termin. Håll koll på hemsidan. Som medlem får Du 10% rabatt på dansskor hos Dansskor i Väst.


Hur fungerar ett kurstillfälle?

En veckokurs består ofta av 12 kurstillfälle. Varje kurstillfälle varar 1 timme och 30 min med en kort paus. Ibland erbjuder vi helgkurser eller intensivkurser. Dessa genomförs ofta lördag och söndag och vi dansar då 4–5 timmar per dag.


Hur ser ett kurstillfälle ut?

Du möts av två kursledare samt startar med lite uppvärmningsdans. Därefter är det ofta repetition av grundövningar och/eller övningar från förra kurstillfället.

Nya turer lärs ut del för del. Därefter sätts delarna ihop och Du övar på en ny tur. Spå småningom kan turer sättas ihop till en slinga. Emellanåt övar förare och följare var för sig för att därefter öva med en danspartner.


Får jag dansa med min partner?

Normalt på våra kurser byter Du danspartner regelbundet. Detta ökar tempot i Din dansutveckling.


Vad är en hjälpdansare?

På många av våra kurser finns två eller flera hjälpdansare. Dessa är vana dansare som finns där för din skull. Passa på att ställa frågor när Du dansar med en hjälpdansare.