Frågor och svar

Frågor och svar

Dansar ni fler danser än bugg och foxtrot?

Bugg, foxtrot och modern fox är vår huvudsakliga inriktning. Emellanåt ordnar vi kurser att andra swingdanser än bugg.


Dansar Ni bara till dansbandsmusik?

Såväl bugg som foxtrot kan dansas till all musik i fyra fjärdelstakt. Utöver dansbandsmusik dansar vi ofta och gärna till rock, blues, schlager etc.


Måste man vara medlem för att gå på Era socialdanser?

På tordagsdanserna inomhus ska Du var medlem. Du får självfallet prova en gång innan du blir medlem. När vi dansar utomhus (normalt 6-7 veckor under sommaren) är du välkommen utan att vara medlem. På övriga socialdanser framgår det på inbjudan (hemsidan eller Facebook) om det är krav på medlemskap.


Vad kostar det att gå på socialdans?

På tordagsdanserna inomhus kostar det 1 klipp på klippkortet alt. 25 kr via Swish eller 30 kr kontant. Klippkort med 20 klipp kostar 200 kr och sälja på torsdagar. Övriga socialdanser kostar 50-100 kr.


Vad är jägardans?

Jägardans är en teknik/metod som gör att Du får dansa med slumpvisa utvalda danspartners.


Hur hittar jag information om socialdanserna?

Du hittar all information på hemsidan, såväl beskrivningar som tider och övrig information.


Vad är lämplig klädsel på socialdans?

Du kommer att bli väldigt varm. Ledigt fritidsklädd är skönt. Det kan till och med vara skönt att ha med sig ett ombyte.

Bra skor för inomhusbruk med sula som glider lätt på parkett. Du kan enklare göra vissa turer, du skonar dina knän och det förhindrar att vi drar in damm och smuts som gör golvet allt för halt och sliter på golvet.

Utbudet av dansskor är begränsat. Ofta är postorder enda alternativet. Dansskor i Väst brukar hälsa på oss varje termin. Håll koll på hemsidan. Som medlem får Du 10% rabatt på dansskor hos Dansskor i Väst.


Hur fungerar Era fester?

Föreningen anordnar normalt en vårfest och en höstfest. På festerna har vi levande musik, ofta kända svenska dansband. Normalt serveras varm mat eller buffé samt kaffe och kaka. Platsen för festen varierar men ofta är vi i Törringelund då vi brukar vara över 300 personer. Anmälan till fest sker via hemsidan.


Måste man var medlem för att gå på Era fester?

Normalt, men inte alltid, är festen öppen för medlemmar i annan dansförening, ansluten till Danssportförbundet, mot en högre avgift.


Har ni dresscode på festerna?

Nej, antingen är Du ledigt festklädd eller så hakar du på festens tema. Tema kan vara prickigt, glitter, slips, 60-tal eller dylikt.