Socialdanser

Socialdanser

Förutom vår kursverksamhet har vi mycket socialdanser där alla träffas – ung som gammal och nybörjare som avancerad – och dansar tillsammans med härlig samvaro och glädje.

Du betalar enklast (och billigast) genom att köpa ett klippkort. Klippkort med 10 klipp säljs i entrén till torsdagsdanserna och kostar 200 kr, helst med Swish men kontant i jämna pengar fungerar också.

Torsdagskvällar 18.30-21.00 (ibland 18.00-21.00)

Alla medlemmar är välkomna till våra torsdagskvällar på Limhamnsvägen 111 kl. 18:30-21:00! Vill du titta in någon gång för att stilla din nyfikenhet så är du välkommen utan att vara medlem, men vill du besöka oss fler gånger måste du vara medlem.

Vi dansar bugg till blandat tempo, men även en hel del foxtrot och kanske någon gammaldans, som passar både nybörjare och de som dansat lite mer. Vissa torsdagar (se kalendern) startar vi redan kl. 18.00 och första halvtimmen är du som är nybörjare extra välkommen att dansa till ett mer anpassat tempo.

Under torsdagskvällarna gäller demokratisk dans (d.v.s. alla bjuder upp alla) så tveka inte om att be om en dans. Bjud upp! Oftast är det jägardans någon gång under kvällen, vilket innebär att förarna går i en ring i mitten och följarna utanför. När musiken stannar bjuder man upp den förare/följare som står närmst. Detta är ett trevligt inslag på kvällen då alla har möjlighet att dansa med alla, även om man inte vågar bjuda upp. Ingen ska känna att de har gått ifrån torsdagsdansen utan att ha fått dansa.

Kaffe/the och kakor finns till försäljning i lokalen.

Inträde: 20 kronor (ett klipp på klippkort), swish (30 kr) eller kontant (40 kr)


Dans på stranden

På sommaren flyttar vi ut våra torsdagsdanser utomhus och dansar på Ribersborgsstranden (vid sidan om strandkiosken Limhamnsvägen)!

Alla danssugna (medlem som icke medlem) är välkommen upp på dansgolvet.

Varje torsdagskväll erbjuder vi också en halvtimmes prova på lektion.

Inträde: Gratis!

Tedanser (dagtid)

I samarbete med Gåsasteget anordnar vi tedanser med bugg och foxtrot för alla som vill dansa dagtid på onsdagar. I regel två tedanser/månad hos ÖDF – Limhamnsvägen 111 i Malmö och hos Gåsasteget – Papegojelyckan, Falkvägen 14 i Lund.

Du måste vara medlem i ÖDF/Gåsasteget eller i en dansförening ansluten till DSF eller att du kommer tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF.

Kaffe/the och kakor finns till försäljning i lokalen.

Inträde: 20 kronor (ett klipp på klippkort), swish (30 kr) eller kontant (40 kr)

Klicka här för att se tedanser våren 2020.


Övriga socialdanser

Night of the Ballads

Danskvällar för dig som gillar modern fox!

Danskvällar våren 2020: 7 mars och 30 maj


2 bugg 2 fox

Danskvällar för dig som gillar både bugg och fox!

Danskvällar våren 2020: 22 februari och 18 april.


Dance me to the moon

Danskvällar för dig som gillar att dansa till musik av stora orkestrar!

Danskvällar våren 2020: 25 januari och 16 maj.


Du måste vara medlem i ÖDF eller i en dansförening ansluten till DSF eller att du kommer tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF för att besöka våra socialdanskvällar.